Близо 2500 тюлена са открити мъртви по бреговете на Каспийско море в

...
Близо 2500 тюлена са открити мъртви по бреговете на Каспийско море в
Коментари Харесай

2500 мъртви тюлена открити по бреговете на Каспийско море в Дагестан

Близо 2500 тюлена са открити мъртви по крайбрежията на Каспийско море в южната част на Русия, заяви Асошиейтед прес, като се базира на публични представители.

Властите в Република Дагестан споделиха, че не е известно какво е предизвикало гибелта на животните, само че по всяка възможност те са умряли от естествена гибел.
 Снимка АП/БТА

Първоначално районните управляващи съобщиха в събота, че 700 мъртви тюлена са били открити на брега, само че по-късно стана ясно, че броя им е надалеч по-голяма - близо 2500. Заур Гапизов, началник на Каспийския център за запазване на околната среда, излезе с публично известие, съгласно което най-вероятно тюлените са умряли преди две седмици и добави, че няма следи да са станали жертва на бракониери.

Експерти от федералната работа по риболовство и прокурори събират данни за лабораторни проучвания и бе обявено, че на пръв взор няма данни за замърсяване на околната среда.

Няколко предходни случая на всеобщо измиране на тюлени бяха обяснени с естествени аргументи.
 Снимка АП/БТА

Данните за броя на тюлените в Каспийско море варират в необятни граници. Според федералната работа общият брой на капсийските тюлени е 270 000-300 000, а съгласно центъра на Гапизов те са 70 000 екземпляра.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР